חובה גדולה - Otis tarda

תיאור המין

החובה הגדולה כשמה כן היא - עצומה בגודלה!

אורך גופה 75 - 105 ס"מ. מוטת הכנפיים 170 - 240 ס"מ ומשקלה עד 12 ק"ג - במקרה של זכר גדול במיוחד.

הזכרים, דרך אגב, גדולים במידה ניכרת מהנקבות, העדינות יותר.

למרות גודלה המרשים, החובה הגדולה היא מעופפת לא רעה בכלל. הזכרים, דרך אגב, הם המעופפים הכבדים ביותר של אירופה.

 

לחובה הגדולה צבעי הסוואה - פחות אות יותר… נוצותיה בגוון כתום-ערמוני, גבה וזנבה מנומרים בשחור ובטנה לבנה.

כמו יתר העופות ממשפחת החובתיים באזורינו, לחובה הגדולה יש דגם כנף לבן ובולט בשעת המעוף. דגם הכנף אצל הנקבה "צועק" פחות וגם יתר נוצות גופה

הרגליים ארוכות וחזקות, הראש והצוואר אפורים.

 

מקום חיותה של החובה הגדולה - מישורים חסרי עצים, ערבות עשב ושדות רחבים. ניזונה בעיקר ממזון צמחי אך הצעירים, ולעיתים גם הנקבות, מרבים באכילת חרקים.

 

 

 

 

תפוצה ומגמות אוכלוסין

 

בעלת תפוצה מקוטעת מספרד דרך מזרח אירופה וטורקיה, עד למרכז אסיה.

החובה הגדולה שרויה בסכנת הכחדה עולמית בעיקר בגלל צייד והרס בתי גידול.

 

בישראל

 

8 תצפיות בישראל, בעיקר בחורף ברמת הגולן. תצפיות אחרונות:

דצמבר 2015 - היוגב. עמק יזרעאל.

ינואר 2008 - רמת הגולן.

 

סטטוס שימור בינלאומי - עתידה בסכנה (VU)

סטטוס שימור אזורי - לא רלוונטי, אינה מקננת בישראל.

 

 

ערך זה נכתב על ידי יואב פרלמן ממרכז הצפרות הישראלי

 

 

 

 

רמות שימור

היכן ניתן לצפות בחובה גדולה


גרף עמודות שבועי

תצפיות אחרונות

תאריך מיקום כמות צופה
13/12/2015 היוגב 1 גל מרינוב
13/12/2015 שדות היוגב 1 דודו ראבד
12/12/2015 היוגב 1 נסים פרימו

מאמרים

הספר האדום

ציפורים דומות

תגובות והערות

land marks