יסעור קטן - Puffinus baroli

תיאור המין

היסעור הקטן הוא אחד ממיני היסעורים הפחות נודעים בגלל נטייתו שלא להתלהק, להימצא במרחק יחסית גדול מהחוף ובשל אופיו הדיסקרטי.

הוא היסעור הקטן ביותר, וכמו מרבית בני משפחתו הוא ניכר בחלקים עליונים כהים וחלקים תחתונים לבנים. שפת הזרימה וקצות הכנפיים שחורים גם כן. הגבול בין השחור ללבן עובר בקו העין. הצורה הכללית קומפקטית יותר לעומת יסעורים אחרים וסימן זיהוי חשוב נוסף הוא צורת התעופה הכוללת תנועות כנף מהירות ו"מנפנפות". המקור ארוך וצר והרגליים כחלחלות.

 

היסעור הקטן מקנן על איים קטנים מצוקיים, בונה את הקן במערות וחללים קטנים. היסעורים הקטנים הם הורים מונוגומיים הדוגרים על הביצה היחידה לסירוגין במשך 52 - 58 ימים. ההורים מאכילים את הצאצא במשך 70 - 75 ימים עד עזיבתו את הקן במאי\יוני בזמן שבו יסעורים גדולים ונציגים נוספים מסדרת היסעוראים תופסים את הקן. הדיאטה מורכבת מדגים, סרטני קריל ודיונונים הניצודים בצלילות מהירות, בזמן חיפוש המזון היסעורים גולשים בכנפיים מורמות במרחק קטן מפני המים.

 

מידות

אורך גוף: 25 - 39 ס"מ. מוטת כנפיים:  58 - 67 ס"מ.

פירוש השם assimilis בלטינית - "דומה ל…" אולי בגלל שהיסעור הקטן דומה לעוד מינים רבים של יסעורים ומאוד לא פשוט להבחין מיהו מי?

 

תפוצה

אוסטרליה,ניו-זילנד ואיי נורפולק. מחוץ לעונת הקינון נמצא בעומק הים.

 

בישראל

מזדמן נדיר ביותר, תצפית אחת במעגן מיכאל בחורף 88'. ומי מצא אותו? הדורם שיריחי כמובן.

ככה זה אצל הדורם - יסעורים נדירים רודפים אחריו.

 

ערך זה נכתב על ידי הצפר דרור נואה

 

 

רמות שימור

היכן ניתן לצפות ביסעור קטן


גרף עמודות שבועי

land marks